*Edina naplója*

Üdvözlök mindenkit! Edinának hívnak és 2004. május 3-án döntöttem úgy, hogy már elég volt anyukám pocijában lakni, ideje megismerni a kinti világot is. Tudtam, hogy szüleim is már alig várják, hogy kibújjak, így nagy örömükre megszülettem pontosan a kiírt napon.

szombat, március 18, 2006

A második hónap

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

2004. június 3. Ma vagyok egy hónapos.Voltunk a doktor néninél, most 4850 g vagyok, azt mondják eleget híztam. Most már egyre többet mosolygok anyura, rúgok a lábaimmal, és ő ilyenkor olvad el a gyönyörűségtől. Mostanában esős, szeles idő van, de anyu minden nap kivisz a levegőre 1-2-szer, én meg nagyokat szunyálok, csak akkor ébredek fel, ha anyu megáll valakivel pletyózni. Ilyenkor nyekergek, hogy döcögtessen tovább.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Mióta anyu megnyugodott, hogy a vállam megforrt, minden este fürdünk, amit én nagyon szeretek. A hajam csak minden 2. nap mossa meg anyu, így is van elege fürdés után, mert míg szárazra töröli a hajam, és felöltöztet, éktelen sírással követelem a vacsorámat. Aztán jól teleszívom magam édes tejecskével, és alszom reggelig. Általában minden nap sírdogálok egy kicsit, szüleim törik a fejüket, vajon mi lehet az oka. Néha fáj a pocim, máskor meg elfáradok, és főleg este 8-9 körül nyűgös vagyok. Ilyenkor bármit csinálhatnak a szüleim, én csak sírok, míg nagy nehezen elalszom.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Ebben a hónapban anyu vizsgázik, tanul szoptatás közben. Szerencséjére néha 30-40 percig is cicizek, na meg apu, anyu szülei, testvére felváltva visznek sétálni, hogy anyunak legyen ideje biflázni.

Az első hónap

2004. május 2. Ezen a napon enyhe alhasi fájdalmakkal sugalltam anyukámnak, hogy meguntam pocaklakó lenni, ideje felfedeznem a kinti világot is. Anyu estére megértette, hogy közeleg a nagy nap, de éjjelre nem feküdt be a kórházba, hanem otthon átnyöszörögte az éjszakát.

2004. május 3. Anyu és apu reggel 8-kor besétáltak velem a kórházba. Anyu félelmében és fájdalmában sírt, el sem tudta képzelni, hogy fogok én kibújni. De a doki bácsi azt mondta, örüljön, hogy fáj, azt jelenti, hogy ma megszületik a baba. És tényleg így lett. Igaz, kellett egy adag Oxytocin is, hogy elindulhassak. Kb. 2 óra 20 perckor megszülettem 54 cm-rel, 4200g-mal pontosan a kitűzött napon. Sajnos, anyu nagy bánatára szülés közben eltörött a jobb kulcscsontom. A doki bácsik azt mondták, a nagy súlyom miatt történt, a vállam szélesebb volt, mint a fejkörfogat...Anyuval 5 napot töltöttünk a kórházban, és alig szoktam meg a kinti világot,anyuék máris egy ismeretlen helyre vittek: haza.

2004. május 8-9. Az első két otthon töltött nap nagyon nehezen telt el, egyfolytában sírtam, anyu meg belefáradt abba, hogy egyfolytában etetett, lefektetett, majd felvett. Mindkét nap csak estére nyugodtam meg, és át is aludtam az éjszakákat. Hiába no, meg kellett szoknom az új helyet. No meg anyunak is meg kellett tanulnia engem öltöztetni, tisztába tenni,és bizony bátortalan volt az elején főleg a vállam miatt.

2004. május 11. Meglátogatott a doktor néni, meghallgatta a szívecskémet, belekukucsált a szájacskámba és megnyugtatta anyut, hogy a vállam hamar megforrik.

2004. május 12. Apu elhozta a keresztlevelemet Szentgyörgyről, ugyanis én ott születtem. Szüleim azon csodálkoznak, hogy tudok pillanatok alatt annyi arckifejezést váltani. Egyik pillanatban szigorúan, össszehúzott szemöldökkel és szájjal nézek, majd mosolygok, csodálkozom, végül nagyot sóhajtok. Nevetik, milyen buzgalommal keresem a cicit, és ha nem sikerül egyből elkapni, milyen cuppanós puszikat nyomok rá. Néha elalszom a cicin, ilyenkor a cici egy nagy cuppanásal kicsúszik a számból, én meg csodálkozva felébredek, és nem értem szüleim min nevetnek.

2004. május 21. Megforott a kulcscsontom, és nagyon idegesít, hogy anyu még mindig leszorítja a karomat a testem mellé. Mára nagyon elegem lett a kötözésből, és mindegyre kirángattam a karocskámat a kötés alól. Anyu végre megértette, hogy most már minden oké, így szabadon hadonászhatok ezzel a karommal is. Ma végre szép idő van,és megtettük az első sétát a babakocsival, anyu kétszer is kivitt. Jót aludtam a friss levegőn.

2004. május 24. Ma töltöttem be a 3 hetet, de ünnepi kedvem elrontotta a hasfájás. Egész nap sírtam, mostanában nagyon sokat görcsöl a hasam.

2004. május 26. Anyu örömmel figyeli, hogy már gőgicsélek,kézzel-lábbal rúgkapálok, nézem a pelenkacsomagot és recsegtetem, néha evés közben megragadom anyu cicijét és meghúzom.


Anya pocakjában



Első "fényképem" 2003. nov. 15-én készült. Itt kb. 3 hónapja lakom anya pocakjában, a fejecském átmérője 3,5 cm. A kép alsó részén látszik a szülés várható ideje is: 2004. 05. 03. Szófogadó kislány lévén pontosan a kiírt napon érkeztem meg a kinti világba.